De beurs

Organisator WB Evenementen organiseert al jaren gecombineerde beurzen voor verzamelaars van munten, penningen, papiergeld, postzegels en prentbriefkaarten. Eerder gebeurde dat op locaties door heel Nederland. Inmiddels is er voor gekozen om alleen driemaal per jaar grote internationale beurzen te organiseren met de Expo Houten als vaste beurslocatie. De drie genoemde beurzen vinden telkens in een vaste periode van een kalenderjaar plaats.

MUNTMANIFESTATIE. Op deze internationale verzamelbeurs wordt de hal (3300m2) geheel gevuld door standhouders met munten, penningen en papiergeld. Ook zijn er promotiestands van numismatische verenigingen (kringen) en is er een stand van de Koninklijke Nederlandsche Munt (KNM) met o.a. een speciale beursuitgifte. Partner van dit evenement is IBNS Nederland (Vereniging van Papiergeldverzamelaars).
HERITAGE AUCTIONS EUROPE heeft zich als hoofdsponsor aan dit evenement verbonden.
Nergens in Nederland is een beurs te vinden waar zoveel verzamelaars met dit interessegebied op af komen.
POSTZEGEL & PRENTBRIEFKAARTENBEURS. Gelijktijdig met de Muntmanifestatie wordt in een tweede hal (2200m2) een internationale beurs gehouden voor verzamelaars van postzegels, poststukken en prentbriefkaarten. Deze tweede beurs bestaat sinds 2016 en wordt in samenwerking met de VERENIGING DOCUMENTATIE PRENTBRIEFKAARTEN (VDP) georganiseerd. Op dit gecombineerde evenement zijn beide hallen aan elkaar gekoppeld tot één geheel en zijn er ook stands waar bijpassende toebehoren worden aangeboden. De volgende editie van deze 24e MUNTMANIFESTATIE en 9e POSTZEGEL & PRENTBRIEFKAARTENBEURS staat gepland op zaterdag 21 september 2024.

OUDJAARSBEURS HOUTEN. Dit tweedaagse internationale evenement was gepland vanaf 2020 maar wordt door Covid vanaf 2022 georganiseerd. Volgens traditie gebeurt dit altijd in de periode tussen kerst en de jaarwisseling. Op deze internationale beurs is de grootste beurshal (3300m2) geheel gevuld door verkopers van postzegels, poststukken en prentbriefkaarten. Ook zijn er promotiestands van filatelistische verenigingen en is er een stand van PostNL met o.a. een speciale beursuitgifte. Op dit evenement zijn ook stands waar bijpassende toebehoren worden verkocht. Op deze met afstand grootste postzegelbeurs in Nederland worden jaarlijks een paar duizend verzamelaars verwacht.
Deze 3e OUDJAARSBEURS HOUTEN staat gepland in weekend van zaterdag/zondag 28 en 29 december 2024.
Tijdens dit evenement en alleen op de eerste beursdag wordt een tweede hal (2200m2) aangekoppeld voor standhouders met munten, penningen en papiergeld. In deze hal presenteren zich ook numismatische verenigingen (kringen) met een promotiestand.
Deze "muntenzaal" is alleen geopend op zaterdag 28 december 2024

FILANUMIS. Op deze internationale verzamelbeurs wordt de hal (3300m2) opgedeeld in twee even grote afdelingen. Er is een afdeling voor verkopers van munten, penningen en papiergeld. Hier presenteren zich ook numismatische verenigingen (kringen) met een promotiestand. Op de andere afdeling worden postzegels, poststukken en prentbriefkaarten aan verzamelaars aangeboden. Ook filatelistische verenigingen presenteren zich op deze afdeling. Op dit evenement zijn ook stands waar bijpassende toebehoren worden verkocht.
De 14e FILANUMIS staat gepland op zaterdag 19 april 2025.

SPONSOREN

De verzamelbeurzen van WB EVENEMENTEN worden in principe zonder financiële ondersteuning van sponsoren georganiseerd. Ook worden er geen subsidies aangevraagd zoals dat wel bij filatelistische evenementen wordt gedaan. Wel is er samenwerking met verschillende verenigingen zoals hiervoor beschreven.
Uitzondering hierop is de Muntmanifestatie, waar HERITAGE AUCTIONS EUROPE als hoofdsponsor genoemd evenement ondersteunt.