WB Evenementen

Verzamelbeurzen

Modelbouwmarkt Leek

Geen categorie

Datum 23 december 2017
Geopend 10.00 – 16.00 uur
Entree € 5,00 (Kinderen t/m 12 jaar gratis).
Beurslocatie Rodenburghal,
Rodenburg 2, 9351 PV Leek

Beurslocatie de Rodenburghal bevindt zich op zo’n 20 KM van de stad Groningen. Deze in 1965 gebouwde sporthal is in 1986 geheel gemoderniseerd en omgetoverd tot een evenementenlocatie die is voorzien van alle benodigde faciliteiten voor het organiseren van beurzen over andere evenementen.

Organisator WB Evenementen heeft veel ervaring met het organiseren van grotere beurzen. Zo wordt in Drachten (altijd begin oktober) al jarenlang de grootste onafhankelijke modelautobeurs van Nederland georganiseerd. Via die beurs zijn ook de contacten ontstaan met modelbouwverenigingen en modelbouwgroepen.

Op de Modelbouwmarkt Leek zullen een groot aantal noordelijke model-bouwverenigingen zich presenteren die zich met vervoersmiddelen op de weg, het spoor, in de lucht en op het water bezighouden. Er zal daarom veel te zien zijn waaronder een “droogshow” met modelschepen. Blijven vliegtuigmodellen aan de grond maar zullen een groot aantal uiteenlopende modellen geshowd worden. Ook worden meerdere modelspoorbanen opgebouwd waarop met modeltreinen gereden wordt en zijn er meer demo’s met o.a. radiografisch bestuurbare vrachtwagenmodellen.

Naast de verenigingen zal een groot deel van de zaal worden gevuld met verkoopstands van schaalmodellen van treinen, auto’s, vrachtwagens en landbouwvoertuigen. Ook de bijbehorende accessoires en modelbouwmaterialen zullen niet ontbreken.

Beurslocatie
In de Rodenburghal beschikt de organisatie over een 1200m2 grote en goed verlichte beurszaal. Ook de omliggende ruimten kunnen bij de beursvloer worden gevoegd.
Deze beurslocatie beschikt ook over een nieuwe sportkantine (met uitzicht op de zaal) met een uitgebreid en zeer betaalbaar assortiment voor wat betreft eten en drinken.

Bereikbaarheid
De beurslocatie bevindt op korte afstand van de A7 wat de snelste verbinding is tussen Noord Holland en Duitsland. Vanaf Afrit 34 (Leek – Roden) is de Rodenburghal eenvoudig bereikbaar. De beurslocatie beschikt over een ruime en gratis parkeergelegenheid.

Voor wie met het openbaar vervoer reist. Vanaf Hoofdstation Groningen is er een rechtstreekse busverbinding via Qbuzz Lijn 3. In Leek bevindt bushalte Bousemalaan zich op korte loopafstand van de Rodenburghal.