WB Evenementen

Verzamelbeurzen

2e Ansichtkaarten en Poststukken Manifestatie

Combinatiebeurzen, Geen categorie

Datum zaterdag 16 september 2016
Tijd 10.00 – 17.00 uur
Entree € 5,00 vanaf 16 jaar. Met toegangskaart tevens toegang tot de Muntmanifestatie in de naast gelegen zaal.
Locatie Expo Houten

Op 19 september 2015 werd in Barneveld het VDP Prentkaartenfestival gehouden. Naar aanleiding van die editie is na een evaluatie binnen de Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten (VDP) contact gezocht met WB Evenementen.
Tijdens die contacten is ook de toekomst van het kaartenfestival besproken en dit heeft geleid tot de volgende aanpassingen: het evenement gaat door onder een andere naam, op een later moment in seizoen, op een nieuwe beurslocatie en met een bredere opzet.

Met ingang van 2016 wordt onder de naam Ansichtkaarten & Poststukken Manifestatie (t/m 6 oktober) in de Expo Houten een doorstart gemaakt. De uitvoerende organisatie wordt voortaan door WB Evenementen gedaan maar met ondersteuning en in samenwerking met de VDP.

WB Evenementen organiseert alle jaren publieksbeurzen op deze toplocatie in Houten waarmee de ervaringen goed zijn en met alle faciliteiten voorhanden.
Er is een ruime goed verlichte zaal op de begane grond beschikbaar, met volop zitgelegenheid. In de zaal wordt ook een cateringeiland ingericht.

Door ook standhouders met poststukken (gelopen kaarten en brieven) uit te nodigen, wordt het voor kaartenverzamelaars nog aantrekkelijker om dit evenement te gaan bezoeken.

Marktonderzoek heeft uitgewezen dat (uitzonderingen daar gelaten) kaarten-verzamelaars geen postzegelbeurzen bezoeken en andersom poststukken-verzamelaars niet naar kaartenbeurzen gaan. Wij zijn er van overtuigd dat met deze combinatie van onderwerpen beide doelgroepen elkaar kunnen versterken. Waarschijnlijk weet men het van elkaar niet, maar beiden verzamelen zowel topografisch (plaatsen en poststempels) als ook thematisch.

Wat de deelnemers betreft, reserveert de organisatie niet alleen ruimte voor beroeps- en semi-handel maar nadrukkelijk ook voor “gewone” verzamelaars. Daarnaast worden ook speciaal verenigingen uitgenodigd om zich te komen presenteren eventueel met een eigen expositie.

Eigen vervoer
De beurslocatie Expo Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE) bevindt zich pal aan de A27 (Afrit 29) en beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid. Overigens bedraagt de reistijd met eigen vervoer tussen Houten en België (Antwerpen) slechts 1 uur waarmee de afstand ook voor Belgische verzamelaars acceptabel is.

Openbaar vervoer
Tussen station Houten en Utrecht CS is er met Connexxion buslijn 47 een rechtstreekse busverbinding en kunnen bezoekers (Halte Meidoornkade) vlakbij de hoofdingang van Expo Houten uit- en instappen.


Locatie Expo Houten:
Grotere kaart weergeven